Анестезія для татуажу - чим і як користуватися: поради майстра
 

Аплікаційна анестезія для татуажу – правила використання

Аплікаційна анестезія для татуажу – правила використання

Важливість аплікаційної анестезії в перманентному макіяжі складно недооцінити. Завдяки нанесенню цієї диво-мазі майстер отримує можливість спокійно і якісно працювати, а клієнт – абсолютно комфортно себе почувати під час процедури. Але це все можливо лише при ПРАВИЛЬНОМУ використанні ЯКІСНИХ препаратів.

Первинне і вторинне знеболювання

Аплікаційні анестетики поділяють на первинні і вторинні.

Первинна анестезія випускається у формі кремових, вазелінових, кремово-гелевих текстур. Вона використовується ДО ПОЧАТКУ процедури і накладається буквально на 10-15 хвилин на неушкоджену шкіру. Компоненти анестетика швидко проникають у верхні шари шкіри і роблять навіть старт процедури комфортним для клієнта. Що стосується складу, то основною діючою речовиною будь-якого анестетика є лідокаїн. Його процентний вміст не повинен перевищувати позначку 5-6%. В іншому випадку така анестезія буде сильно “дубити” шкіру і значно ускладнить внесення пігменту.

Найефективнішим поєднанням компонентів для первинної анестезії я вважаю бензокаин + лідокаїн + тетракаїн. Такий склад має потужний американський анестетик Мезонамб (його аналог Dermarelief) – кращий знеболюючий крем, завдяки  якому клієнти просто засипають на процедурах. Швидкість    і тривалість експозиції обумовлена ​​капсульної формулою, що підсилює дію всіх компонентів. Не потребує використання плівки, 5 хвилин і можна починати працювати. Економічний і перевірений часом.

анестезия татуаж

УВАГА: наносити будь-який первинний анестетик в формі кремовою анестезії на вже травмовану шкіру категорично ЗАБОРОНЕНО!

Вторинна анестезія має, як правило, рідку консистенцію. Вона наноситься на процарапану шкіру (на непошкоджених шкірних покровах не працює!), Швидко проникає в неї і буквально миттєво дає знеболюючий ефект. У вторинних анестетиків є і додаткові властивості, які полегшують роботу майстра. Наприклад, в Сустаїні містяться судинозвужувальні речовини, які мінімізують виділення лімфи під час процедури, а значить, підвищують процент внесення пігменту.

УВАГА: використовувати вторинні анестетики слід не більше 3-4 разів за процедуру!

Алергія на місцеву анестезію

Це дуже важливий аспект у роботі кожного майстра! З кожним роком число клієнтів-алергіків збільшується. А багато майстрів в гонитві за економією часу ігнорують так звану алергопробу. Все дуже просто – потрібно на 5 хвилин нанести клієнтові на тонку шкіру зап’ястя краплю первинного анестетика. За той час, поки ви будете обговорювати ескіз, стане зрозуміло, чи є у клієнта алергія на лідокаїн. Якщо ж алергія проявиться вже під час процедури (при ігноруванні проби) – то наслідки можуть бути  катастрофічними. Тому, шановні майстри, будьте пильні в цьому питанні. При найменших ознаках алергії, невідкладно викликайте карету швидкої допомоги. І знайдіть час проконсультуватися з лікарем-анестезіологом на тему надання першої допомоги клієнту до приїзду бригади швидкої.

УВАГА: поспішаю відрадити вас від використання так званих саморобних “бовтанок” – це вкрай ризиковано і може коштувати вашому клієнтові життя!

Для клієнтів з алергією на лідокаїн, або для тих, аллергопроба у яких дала реакцію, створено анестетик Убістезін (Артикаїн + Епінефрин).

Чи боляче робити перманентний макіяж

Работа кипит — а на лице клиентов ни грамма боли! Татуаж — абсолютно комфортная процедура!

Робота кипить – а на обличчі клієнтів ні грама болю! Татуаж – абсолютно комфортна процедура!

Це питання хвилює всіх клієнтів! Трапляється, що майстри-початківці  також відчувають страх перед маніпуляціями через острах завдати болю. Але, на щастя, на дворі 21 століття, і давно створені найпотужніші за своєю дією аплікаційні анестетики. Якщо ж ви чуєте, що у когось зі знайомих процедура була болісною, знайте – або майстер працював глибоко і зробив  справжнє тату на століття, або, намагаючись знизити ціну процедури, заощадив на анестезії. Часто приходять клієнтки і вимагають тільки ін’єкційну анестезію, посилаючись на низький больовий поріг. Це примха! Сама техніка процедури перманентного татуажу настільки поверхнева, що не може заподіяти нестерпного болю. А найменший дискомфорт зникає завдяки знеболюючого крему. Якщо ж майстер сам пропонує вам “знеболюючий укол” – вставайте і йдіть! Ви прийшли не на татуаж, а до татуювальника!

Вікторія Рудько, міжнародний тренер з перманентного макіяжу, провідний фахівець Академії Пьюбо (Україна)

No Comments

Post A Comment